אם שותים לא נובחים
- פורסם בתאריך: אפריל 18, 2009
- מאת ד"ר עדי ירון
- שייך לנושאים התנהגות בעלי חיים, חתולים, כלבים
- 0
כולנו יודעים שסביבת הבית מלאה בחומרים ודברים שאנו לא אמורים לבלוע ואם יש לכם ילדים הרי שברור לכם שאתם צריכים למנוע גישה לדברים כמו חומרי ניקוי ותרופות. בעלי כלבים וחתולים שבטוחים שחיית המחמד שלהם היא הכי חכמה בעולם (וגם הכי יפה, רגישה ובעלת חוש הומור) נוטים לשכוח או לא לדעת שני דברים בסיסיים:
- מבחינת אינטליגנציה מדובר בילד בן שנתיים מקסימום – ילד בן שנתיים לא הולך לבד בצד הכביש, לא נותנים לו להכניס כל דבר לפה, ולא מצפים ממנו לדעת תמיד מה מותר ומה אסור.
- יש להם רגישויות משלהם ויש תרופות ומזונות שאסור לתת להם. לדוגמא: אקמול, אספירין, שום, בצל, שוקולד.
כלבים ישמחו לנסות דברים חדשים ויכניסו כמעט כל דבר שימצאו לפיהם. חתולים, יותר חכמים מבחינה זאת ולא נוטים להרעלות ביתיות אלא אם אנחנו גרמנו לכך על ידי מתן אקמול או ריסוס החתול או הבית בחומר לא מתאים.
אין גבול לדברים שהם חשופים אליהם בבית ובצורה קבועה אני מקבל טלפונים היסטריים על הכלב שאכל את הגלולות נגד הריון שהיו לצד המיטה (אין סכנה מיוחדת), את הכדורים נגד כאב ראש (כי אחרי שהכלב אכל את הגלולות באו ילדים לעולם), תוספי מזון (כמו מגהגלופלקס או אומגה 3 כי אתם כבר בגיל של נכדים), או את התרופה נגד התקרחות (כי הגנטיקה תמיד מנצחת).
וכל פעם שאני חושב לעצמי ששמעתי כבר הכל דואגים להפתיע אותי עם סיפור חדש כגון זה:
יום שבת, 6 בבוקר מתקשר אליי יוסי ומספר לי שהוא ורונית התעוררו בגלל קולות גזים עזים שמקורם בבטן כלבתם האהובה דושי. ביקשתי מיוסי לוודא שקולות הגזים באים מהכלבה (כי גם אנשים שנוחרים אוהבים להאשים אחרים) ולהוציא אותה לסיבוב צרכים. כשיוסי ניסה להוציא את דושי לסיבוב הוא גילה שהכלבה גם לא מסוגלת לעמוד ישר ומתנדנדת מצד לצד. זה כבר נשמע מוזר ולכן הפעלתי צ'קלקה וקבענו פגישת היכרות עם דושי במרפאה. ואכן, למרפאה הגיעו יוסי ורונית עם כלבה חייכנית, שמקשקשת בזנב ללא הרף אך איננה מסוגלת לעשות צעד ישר אחד.
To make a long story short, הסתבר שרונית שמה בערב בצק על השיש כדי להכין לחמניות בשבת בבוקר. דושי הכלבה לא חשבה פעמיים ואכלה בלילה את כל הבצק.
ומה יש בבצק? שמרים, ומה שמרים עושים? תוססים, ולכן גם יש גזים.
ומה מייצרים השמרים בתסיסה – אלכוהול.
הכלבה פשוט הגיע אליי שיכורה. ואם היה תופס אותם שוטר בדרך ומעביר את הכלבה בדיקת ינשוף הוא היה גם שולל לדושי את הרשיון במקום.
דושי קיבלה טיפול מתאים ואחרי 24 שעות חזרה הביתה כשהיא יציבה עם הנג אובר קל.
סוף טוב הכל טוב אבל יש לזכור שהרעלת אלכוהול היא מסוכנת ויכולה לגרום לסימנים קשים, קומה ואף מוות.
ולמוסר ההשכל…
אנו צריכים להיות מודעים לעובדה שהבית הוא מחסן ענק של הרעלות פוטנציאליות. חיית המחמד שלנו מבלה את רוב חייה בתוך הבית וחלק ניכר היא גם מבלה בו לבד או ללא השגחה ולכן תפקידנו כהורים אחראיים הוא להפוך את הבית לסביבה בטוחה עבורם!!!